Marmer

Marmer is een metamorf gesteente. Een omvormingsgesteente. Kalk deeltjes zijn in miljoenen jaren onder enorme druk omgevormd tot een uitgekristalliseerd marmer. In de groeve wordt de steen uit de berg tot blokken gezaagd. Dit wordt gedaan met een diamant bezette staalkabel en veel water. De marmerblokken worden later in de zagerij tot platen gezaagd met een grote raamzaag. Deze hele grote platen van wel 2 bij 3 meter worden met watergekoelde cirkelzagen veelal tot tegels gezaagd. Daarna wordt de oppervlakte bewerkt; mat gezoet of hoogglans gepolijst.

STEENgoedzo levert een bijzonder mooi en toch voordelig assortiment marmer uit Italië maar ook uit Spanje en Portugal.

De steensoort marmer is voor veel ruimten geschikt. Wit marmer wordt al duizenden jaren toegepast in kathedralen, badhuizen, paleizen en overdekte hallen. Het blijft mooi en waardevast. Nu passen we vele soorten marmer toe in de entree, vestibule en hal maar ook in woonkamer, keuken en badkamer.

Wij zijn altijd super voordelig. Op onze voorraad marmer tegels ontvangt tot 60% korting op de regulaire winkelprijzen. In onze webshop zijn de marmer tegels als volgt verdeeld:

Marmer vloertegels wit
Marmer vloertegels kleur
Marmer wandtegels wit
Marmer wandtegels kleur